Szûzérmék csõben sült tejszínes karfiollal
sponsored links
Hozzávalók:
- 80 dkg szûzpecsenye
- só
- bors
- rozmaring
- kevés olaj
- 60 dkg karfiol
- 20 dkg gouda sajt
- 3 dl fõzõtejszín
A szûzpecsenyét hártyázzuk le, mossuk meg, papírtörlõvel töröljük szárazra. Sózzuk, borsozzuk és kenjük át olajjal. Dörzsöljük be rozmaringgal.
Egy teflon serpenyõt hevítsünk fel, süssük meg a húst minden oldalát2-3 percig., majd tegyük elõmelegített sütõbe 12-14 percre. 10 percig pihentessük, és csak utána szeleteljük fel.
A karfiolt szedjük rózsáira, és fõzzük sós vízben 10 percig. szûrjük le, tegyük hõálló tálba. Szórjuk meg sóval, borssal, majd öntsük a tetejére a reszelt sajttal elkevert tejszínt. Forró sütõben 15 perc alatt készre sütjük, és a szûzérmékhez tálaljuk.
Forrás: Nõk Lapja Konyha 2016/10