Szûzérmék aszalt szilva mártással, sajtos krokettel
sponsored links
Az aszalt gyümölcsöket lassan felváltja a friss, de azért még ennyire nem kell elõre szaladni. Egyenlõre még csak az eper az, ami a legtöbb helyen megtalálható, illetve a szokásos alma, körte és banán, amit már kezdünk megunni. A mai Emma-Anya turmixot is feldobtam eperrel, így egy finom banán-alma-eper smoothie volt a tízóraink. Vegyük elõ a megmaradt aszalványainkat és használjuk fel.
Szûzérmék aszalt szilva mártással, sajtos krokettel
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg sertésszûz
15 dkg aszalt szilva
1 nagy édes alma
só
bors
rozmaring
1 lilahagyma
2 dl víz
3 evõkanál olívaolaj
a sajtos kroketthez:
50 dkg fõtt, tört burgonya
5 evõkanál rétesliszt
1 tojás
10 dkg reszelt sajt
só
fehérbors
szerecsendió
a sütéshez:olaj
Elkészítés:
A sertésszüzet egészben hagyva sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyobb tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk rozmaringgal. A lilahagymát és az almát megpucoljuk, karikákra vágjuk és beborítjuk vele a húst. A tetejére halmozzuk az aszalt szilvát, majd aláöntjük a vizet és lefedjük alufóliával. Elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük 1-1,5 óra alatt puhára pároljuk. Ezután a húst kiemeljük egy tányérra, alufóliával betakarjuk és melegen tartjuk, majd szeleteljük. A visszamaradt szaftot a gyümölcsökkel, hagymával együtt turmixoljuk és a hús mellé tálaljuk.
A kroketthez a tört burgonyában elvegyítjük a réteslisztet, a tojást és a reszelt sajtot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Kisebb golyókat készítünk, majd forró olajban kisütjük. Papírtörlõre szedjük, így a felesleges olajat magába szívja. Tálalhatunk mellé salátát is!
Szûzérmék aszalt szilva mártással, sajtos krokettel
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg sertésszûz
15 dkg aszalt szilva
1 nagy édes alma
só
bors
rozmaring
1 lilahagyma
2 dl víz
3 evõkanál olívaolaj
a sajtos kroketthez:
50 dkg fõtt, tört burgonya
5 evõkanál rétesliszt
1 tojás
10 dkg reszelt sajt
só
fehérbors
szerecsendió
a sütéshez:olaj
Elkészítés:
A sertésszüzet egészben hagyva sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyobb tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk rozmaringgal. A lilahagymát és az almát megpucoljuk, karikákra vágjuk és beborítjuk vele a húst. A tetejére halmozzuk az aszalt szilvát, majd aláöntjük a vizet és lefedjük alufóliával. Elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük 1-1,5 óra alatt puhára pároljuk. Ezután a húst kiemeljük egy tányérra, alufóliával betakarjuk és melegen tartjuk, majd szeleteljük. A visszamaradt szaftot a gyümölcsökkel, hagymával együtt turmixoljuk és a hús mellé tálaljuk.
A kroketthez a tört burgonyában elvegyítjük a réteslisztet, a tojást és a reszelt sajtot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Kisebb golyókat készítünk, majd forró olajban kisütjük. Papírtörlõre szedjük, így a felesleges olajat magába szívja. Tálalhatunk mellé salátát is!