Szûzérme vajas kelbimbóval
sponsored links
Könnyû és gyors ebédre vágytunk.Kelbimbó nagyon régen volt....viszont a szûzérme elmaradhatatlan ennél a ripsz ropsz ételnél.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 600gr szûzérme,tisztítva
- sertés fûszerkeverék,só,bors
- olaj
- 6-8 szem zöldbors
- 1 zacskó kelbimbó,tisztítva egyben hagyva,ha nagy kettévágva
- 4 gerezd fokhagyma szelve
- vaj
- fél doboz fõzõtejszín
- egy maréknyi reszeltsajt
- vegyes magvak
- pár szem áfonya
A tisztított szûzérmét fûszerezem,állni hagyom.
Sütéskor nagy lángon pirítom,forgatom,kérgesítem,kb. 6 percet,majd sütõbe teszem 15 percre.
Addig elkészül a köret.Vajon pirítom egy kicsit a fokhagymát,majd rádobom a tisztított kel-
bimbót--amit elõtte 5-7 percet fõztem,leszûrtem,fûszerezem.Nem kell sokat sütni.Majd öntök hozzá fél doboz fõzõtejszínt,kevés reszeltsajtot....készen is van.
Tálaláskor szelem föl a husit...mellé a kelbimbó kerül,tetejét vegyes magvakkal szórom,pár szem áfonyával díszítem.
Jó étvágyat kívánok...Mari