Szûzpecsenyés, rókagombás spagetti

2011-12-20

sponsored links

Megint egy "mit fõzzek úgy, hogy ne kelljen elõtte még vásárolni menni" ebéd... Bár aláírom, hogy a kamra és a hûtõszekrény tartalma háztartásonként változó lehet. Nálam valamilyen hús a fagyasztóban, szárított gomba a kamrában és valamilyen sûrítésre, finomításra alkalmas tejtermék (tejszín, tejföl, krémsajt) a hûtõmben mindig akad. A hús ezúttal egy kis szûzpecsenye volt - amolyan leesõ darabok egy korábbi fõzésbõl, amikor "csinosra" faragtam az egész szüzet. De ennek híján ugyanígy elkészítettem volna karajból, vagy csirkemellbõl is. A szárított gomba pedig rókagomba, a tejtermék mascarpone volt.

2.5 dkg szárított gombát 1 órára langyos vízbe áztattam, közben

25 dkg szûzpecsenyét vékony csíkora vágtam és 

worchestershire szószba pácoltam. A húst ezután

olaj és vaj keverékén hirtelen megsütöttem, miközben

sóztam, borsoztam, fokhagymáztam. Hozzá adtam ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/12/20/szuz...

sponsored links

Keres?s