Szûzpecsenyés, rókagombás spagetti
sponsored links
Megint egy "mit fõzzek úgy, hogy ne kelljen elõtte még vásárolni menni" ebéd... Bár aláírom, hogy a kamra és a hûtõszekrény tartalma háztartásonként változó lehet. Nálam valamilyen hús a fagyasztóban, szárított gomba a kamrában és valamilyen sûrítésre, finomításra alkalmas tejtermék (tejszín, tejföl, krémsajt) a hûtõmben mindig akad. A hús ezúttal egy kis szûzpecsenye volt - amolyan leesõ darabok egy korábbi fõzésbõl, amikor "csinosra" faragtam az egész szüzet. De ennek híján ugyanígy elkészítettem volna karajból, vagy csirkemellbõl is. A szárított gomba pedig rókagomba, a tejtermék mascarpone volt.
2.5 dkg szárított gombát 1 órára langyos vízbe áztattam, közben
25 dkg szûzpecsenyét vékony csíkora vágtam és
worchestershire szószba pácoltam. A húst ezután
olaj és vaj keverékén hirtelen megsütöttem, miközben
sóztam, borsoztam, fokhagymáztam. Hozzá adtam ...