Szûzpecsenye tésztaköntösben
sponsored links
A sertés szûzpecsenye ugyebár olyasmi, mint a marhánál a bélszín, ezért vétek túlsütni. Ha sikerül eltalálni azt a pontot, amikor már nem folyik belõle a rózsaszín lé, de még nem kezdett el kiszáradni, nyert ügyünk van. A köretet persze mindenki ízlés szerint variálhatja, mi legutóbb csak egy kis salátát kívántunk mellé.
Hozzávalók két személyre:
egy darab sertés szûzpecsenyeegy csomag leveles tésztaegy csomag bacon szalonnasó, bors, mustár
A szûzpecsenyét a sütés elõtt legalább egy órával vegyük ki a hûtõbõl, hogy amikor dolgozni kezdünk vele, már szobahõmérsékletû legyen. Formázzuk a húst henger alakúra, ehhez a két végébõl le kell vágni egy-egy darabot. (A leesõ részeket vagy eltesszük késõbbre, vagy a hengerhez tapasztva beletekerjük a tésztába.) A szûz egy kicsivel legyen rövidebb a ...