Szûzpecsenye tésztaköntösben

2012-01-11

sponsored links

A sertés szûzpecsenye ugyebár olyasmi, mint a marhánál a bélszín, ezért vétek túlsütni. Ha sikerül eltalálni azt a pontot, amikor már nem folyik belõle a rózsaszín lé, de még nem kezdett el kiszáradni, nyert ügyünk van. A köretet persze mindenki ízlés szerint variálhatja, mi legutóbb csak egy kis salátát kívántunk mellé.

 Hozzávalók két személyre:

 
 egy darab sertés szûzpecsenye
 egy csomag leveles tészta
 egy csomag bacon szalonna
 só, bors, mustár
 
A szûzpecsenyét a sütés elõtt legalább egy órával vegyük ki a hûtõbõl, hogy amikor dolgozni kezdünk vele, már szobahõmérsékletû legyen. Formázzuk a húst henger alakúra, ehhez a két végébõl le kell vágni egy-egy darabot. (A leesõ részeket vagy eltesszük késõbbre, vagy a hengerhez tapasztva beletekerjük a tésztába.) A szûz egy kicsivel legyen rövidebb a ...

Folytats a blogon ... timoandjulien.blog.hu/2012/01/11/szuz...

sponsored links

Keres?s