Szûzpecsenye rókagombás raguval, perui lila burgonyasalátával

2012-01-16

sponsored links


Biztosan emlékeztek rá, hogy szenteste egészben sült szûzpecsenyét szerettem volna sütni, de sajnos vesztemre, nem találtam megfelelõ minõségû húst. Most viszont kifogástalan darabra leltem, és az elõzõ hétvégén jöhetett a "pótlás". Ezúttal ráadásul a köret és a ragu is megér majd egy misét...

Hozzávalók
80 dkg szûzpecsenye
2 tk. színesbors
2 tk. só
extra szûz olívaolaj
10 dkg vaj
4-5 gerezd fokhagyma
1,5-2dl zöldség alaplé

Elkészítés
A színesborsot sóval együtt mozsárban összetöröm, a húst egészben vajjal jól bedörzsölöm, majd megforgatom a borsos-sós fûszerben. Egy serpenyõben olívaolajat és vajat hevítek, s ha elég forró ebbe helyezem bele a szüzet, ebben megforgatva egyenletesen, körben egy kérget sütök. A húst jénai tálba tettem a zsiradékkal együtt, hozzáadtam a zöldséges alaplét és a héjában hagyott fokhagymát, lefóliáztam, majd ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2012/01/szuz...

sponsored links

Keres?s