Szûz és rozmaring avagy Tudod mit ettem ma nyárson?

2017-09-14

sponsored links

Végre ez is elérkezett, rozmaring, aminek szép erõs, nyársnak való szára van.
Ilyent már többször láttam itt-ott-amott, de a tányéromon még nem.
De már, de! 
Ez egy ilyen nap volt, elõször fõztem marhafarkat, elõször nyársaltam rozmaring ággal, és ha minden igaz,ma elõször mondom ki azt, hogy ezeket, másodszor is elkészítem; persze másodszor, máshogy
















ROZMARINGOS SZÛZNYÁRS, 

PARADICSOMBAN PÁROLVA
      PAPRIKÁS RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg szûzpecsenye
1 kg paradicsom
1 db vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
20-25 dkg rizs
2 db paprika
bors, só 
A szûzpecsenyét feldaraboljuk (úgy, hogy adagonként, 2x4 azaz 8 darabka jusson) majd legalább egy éjszakára, fokhagymás, rozmaringos, borsos pácban érleljük.
A vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, szétszedjük, aztán a hússal felváltva, nyársra tûzzük õket (erre jó a erõsebb, fás, rozmaringszár) és olívaolajon minden oldalukról elõsütjük, sózzuk,  félretesszük. 
Közben a paradicsomokat felkockázzuk (aki gondolja, meghámozhatja, de engem nem zavar a héja) és abba, a lehetõleg nagy, serpenyõben amelyikben a nyársakat sütöttük, beleborítjuk, és szép lassan rusztikus, "pépesre" fõzzük, rozmaringgal, borssal és sóval (óvatosan) ízesítjük. Amennyiben maradt vöröshagyma, kicsit aprítsunk még rajt, és dobjuk a paradicsomhoz. Amikor a paradicsom kezd levesedni, (szükség szerint kevéske vizet adhatunk hozzá) szépen belepakoljuk, a nyársakat, és fedõ alatt 10-15 percig pároljuk, ügyelve arra, hogy le ne égjen. Ha paradicsomot túl savanyúnak találnánk, egy pici cukrot adhatunk hozzá.
A hagyományos módon párolt rizst készítünk, azzal a kis különbséggel, hogy mielõtt felöntenénk vízzel, kockára vágott paprikát keverünk hozzá.







Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/09/...

sponsored links

Keres?s