Szûz és Brassó avagy Mindenki másképp csinálja
sponsored links
Nakéremszépen.
Gondoltam utánanézek ?
Brassói aprópecsenye, ismét egy olyan dolog amit százan, százegyféleképpen készítünk.
Kockára vágva, csíkozva, paprikával, majoránnával, szafttal vagy anélkül, szûzpecsenyébõl, tarjából, karajból, és vannak akik esküsznek a zöldborsóra, vagy épp paprikára és paradicsomra.
Stb...
Ahogy én szeretem, az pedig így készül.
BRASSÓI APRÓPECSENYE
Hozzávalók:
60 dkg szûzpecsenye
15 dkg kolozsvári szalonna
1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
6-8 ger. fokhagyma
1 ek. liszt
petrezselyem zöldje
fûszerpaprika
majoránna
bors, só
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, sütésig hideg vízben tartjuk.
Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, és amikor még nem túl forró, beletesszük a burgonyakockákat, amiket alaposan lecsepegtettünk, és egy konyharuhával leitattuk róluk a ?felesleges? nedvességet. Nagyjából 5 perc alatt szép pirosra sütjük, felhasználásig papírtörlõvel kibélelt tálba tartjuk. Könnyebb a dolgunk, ha kisebb, 2-3 adagban sütjük meg.
(De, és természetesen fõtt burgonyakockákat is piríthatunk, viszont ezt csak kis betûvel írom le, és ez nem véletlen.)
A szépen megtisztított, lehártyázott szûzpecsenyét, felcsíkozzuk.
A szalonnát, vékony csíkokra, a vöröshagymát félkarikákra vágjuk.
Egy serpenyõben világosra pirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, majd a csíkozott szûzpecsenyét, így együtt pirítjuk még 1-2 percig.
Ezután megsózzuk, borsozzuk (én úgy szeretem, ha érzõdik rajt a frissen õrölt bors íze), majoránnával és aprított fokhagymával ízesítjük, félrehúzzuk a tûzrõl, meghintjük fûszerpaprikával és 1 evõkanál lisztel, elkavarjuk, felöntjük egy kevéske vízzel, aztán pár perc alatt készre pároljuk.
Tálalás elõtt aprított petrezselyemzölddel, és a sült burgonyakockákkal alaposan összeforgatjuk.