Szûz és apró avagy A vidéki fílíng
sponsored links
Az emberfia, amikor lemegy vidékre, nem biztos, hogy mindig a "szemének legszebbet" látja; aztán ahogy ott van, egyszer csak rájön, hogy jó itt.
Na, van ilyen étel is ?
VIDÉKI APRÓPECSENYEHozzávalók:
60 dkg szûzpecsenye
10 dkg füstölt tarja
1 dob. vörösbab konzerv
2 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
csombor (boriskafû)
fûszerpaprika
kömény
fûszerpaprika
kömény
só
kukoricakása
A vöröshagymát, a tarját és a szûzpecsenyét kis kockákra vágjuk.
A vöröshagymát, kevés zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst, amikor elveszti nyers színét, megsózzuk, köménnyel és csomborral ízesítjük, majd jöhet a tarja is. Egy egész kevéske fûszerpaprikával adunk neki egy kis színt, és szükség szerinti vízzel felöntögetve, puhára pároljuk. Amikor elértük a kívánt puhaságot, hozzáadjuk a lecsepegtetett vörösbabot (leöblíteni nem muszáj) és pár perc alatt készre forraljuk.
Lazább kukoricakásával vagy burgonyával tálaljuk.
A vöröshagymát, kevés zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst, amikor elveszti nyers színét, megsózzuk, köménnyel és csomborral ízesítjük, majd jöhet a tarja is. Egy egész kevéske fûszerpaprikával adunk neki egy kis színt, és szükség szerinti vízzel felöntögetve, puhára pároljuk. Amikor elértük a kívánt puhaságot, hozzáadjuk a lecsepegtetett vörösbabot (leöblíteni nem muszáj) és pár perc alatt készre forraljuk.
Lazább kukoricakásával vagy burgonyával tálaljuk.