Szõlõzselé mascarpone krémmel

2011-09-29

sponsored links

Úgy kezdõdött, hogy álltam a hûtõszekrény elõtt, valami édességre vágyva. Mert bár eddigi életem Gombóc Artúrhoz hasonló módon a csokoládék bûvkörében telt, az utóbbi hetekben valamiért mégsem kívánom a csokit. Az édességet sajnálatos módon továbbra is, de mostanság inkább sütiket, krémeket, habokat, sõt, még fagyit is, pedig ez aztán már tényleg minden határon túl van. Szóval csak álltam ott, valami ehetõ édeset keresve és a pillantásom a szõlõzselés kis tálkára esett. Szem felcsillan, kiskanál elõ, majd némi fanyalgás - túl édes... De a következõ pillantás a bontott doboz mascarponéra esett és jó ötletnek tûnt ennek natúr krémességével enyhíteni azt az édességet. Nagyon-nagyon jó ötlet volt... Azt hiszem ezt a pillanatot lehetne úgy jellemezni, hogy földöntúli boldogság ragyogta be az arcomat és üdvözült mosollyal kanalaztam a levárt a mascarponéval...

Pár nap múlva aztán a családdal is meg akartam ismertetni ezt a gyönyört. De nekik azért mégsem mondhattam, hogy álljanak a hûtõ elé egy kiskanállal. Úgyhogy megpróbáltam valahogy desszertet varázsolni az ötletbõl. Sikerült is, lelkesen kanalazták õk is. Érdekes módon, valahogyan hozzá kellet szokniuk az ízhez, mert az elsõ reakció csak közepes volt, ami a végére viszont kifejezett lelkesedéssé változott.

A szõlõ zselé így készült. A krémhez ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/09/29/szol...

sponsored links

Keres?s