Szõlõs krémsajttorta

2017-09-20

sponsored links













Holnap már hivatalosan beköszönt a csillagászati õsz és megkezdõdik a szüret idõszaka. Ilyenkor a konyhában is elõtérbe kerülnek a szõlõvel, borral készült ételek. Kedvem támadt egy kis szõlõs édességre, így elkészítettem ezt a látványos krémsajttortát. Csak a tésztát kell sütni, majd kihûlés után megtölteni egy lágy pudingos, mascarponés fõzött krémmel, végül megdíszíteni a színes szõlõszemekkel. Néhány óra pihentetés után már fogyaszthatjuk is. Nekem nem volt megfelelõ méretû gyümölcstorta formám, így kapcsos tortaformában készítettem, tésztából kis peremet húzva az oldalára. Könnyed, mutatós, gyorsan elkészíthetõ desszert. Sajnos a töltelék lágysága miatt még hûtés után sem szeletelhetõ túl szépen, - vagy csak nekem nem sikerült - de most nem is ez volt a fõ szempont. Gyorsan elfogyott.  

Szõlõs krémsajttorta

Hozzávalók:
23 cm-es gyümölcstorta formához

tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojás
  • csipet só

krém:

  • 2,5 dl tej
  • 1 cs tejszínes pudingpor
  • 15 dkg mascarpone
  • 8 dkg cukor
  • 1/2  citrom leve

tetejére:

  • 50 dkg nagyszemû szõlõ 
  • 1 tasak színtelen tortazselé

Elkészítése:

  1. A sütõt elõmelegítjük 180°C-ra.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a többi hozzávalóval sima tésztává gyúrjuk. (ha kemény, kevés tejszínt adhatunk még hozzá.)
  3. A tésztát fóliába csomagolva 30 percet pihentetjük a hûtõben.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kibélelünk vele egy tortaformát.
  5. Az alját villával megszurkáljuk. 
  6. A tésztát betoljuk a sütõbe, 15 percet sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihûl.
  7. Közben elkészítjük a krémet: a tejet felforraljuk a cukorral, hozzáadjuk a kikevert pudingport, összefõzzük, gyakori kevergetés mellett kihûtjük.
  8. Belekeverjük a lágy mascarponét és a citromlevet.
  9. A tésztát megtöltjük a krémmel.
  10. A megmosott, leszárított szõlõszemeket félbevágjuk, kimagozzuk, majd rárakosgatjuk a krémre
  11. A tortazselét az elõírásnak megfelelõen elkészítjük, ráöntjük a torta tetejére.
  12. Dermedésig, 1-2 órára a hûtõbe tesszük.

    A gyümölcsös tányérkát és poharat a SütniFõzni webáruház biztosította.

    forrás: Kiskegyed konyhája







    Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2017/09/szo...

    sponsored links

    Keres?s