Szõlõs kenyér
sponsored links
Hozzávalók: 125 g vaj, 20 dkg+2-3 evõkanál cukor, 3 tojás, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 20 dkg liszt, 20 dkg joghurt, csipetnyi só, 1 nagy fürt rozé szõlõ, 1 tojásfehérje.
Elkészítése:
1. A vajat habosra keverjük a sóval meg a cukorral.
2. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
3. Belekavarjuk a citrom héját és levét, a sütõporos lisztet meg a joghurtot.
4. Egy marék szõlõszemet megmosunk és beleforgatjuk a masszába.
5. A masszát sütõpapírral bélelt kalácsformába öntjük és 180 fokon, 35-40 percig sütjük.
6. A szõlõszemeket kissé felvert tojásfehérjébe majd cukorba hempergetjük.