Szõlõs joghurttorta
sponsored links
Hozzávalók a tortalaphoz:
3 db tojás
60 g. cukor
70 g. liszt
1 csipet só
1 csapott kávéskanál sütõpor
40 g. olvasztott vaj
kevés olaj a forma kikenéséhez
Hozzávalók a krémhez:
14 db zselatinlap ( 250 g.)
700 g. natúr görög joghurt
250 g. tejszín
120 g. porcukor
Továbbá:
15 g. átlátszó tortazselé
80 g. cukor
1 db szõlõ
Elkészítése:
A tojásokat a cukor felével habosra keverjük.
A fehérjét a sót, és a maradék cukrot felverjük kemény habbá.
Hozzáadjuk a kikevert sárgákhoz,majd beleforgatjuk a lisztet és az olvasztott vajat.
A tortaformát kikenjük az olajjal,és sütõpapírt helyezünk az aljára.
A tésztát a tortaformába simítjuk.
180-fokon elõmelegített sütõben 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihûlni.
A tortaformát elmossuk és újból kikenjük olajjal,és a kihûlt tésztát belehelyezzük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Kinyomkodjuk,és egy edényben felmelegítjük.
A tejszínt felverjük. A joghurtban elkeverjük a cukrot.
Hozzáadjuk a forró zselatint és a felvert tejszínt,majd elkeverjük.
A krémet a tortalapra simítjuk. Hûtõbe tesszük egy éjszakára dermedni.
A tortazselét és a cukrot 300 ml vízben felmelegítjük,és addig keverjük míg a zselatin felolvad.
A zselatint ecsettel rákenjük a megdermedt torta tetejére. Rárakjuk a szõlõt és a maradék zselatinnal lekenjük a szõlõket is.Visszatesszük a hûtõbe egy félórára,majd kivesszük a formából és felszeleteljük.
A recept megjelent a a 2017.Küldd el a recepted szeptemberi számában is