Szõlõs camembert saláta
sponsored links
Ismét egy nagyon kedvemre való étel, a gyümölcs-sajt-dió ugyebár nálam elsõ helyen szerepel :) Tipikus õszi étel, jelen szezonban készítsük nyugodtan szõlõ helyett másfajta gyümölccsel.
Egészséges, tápértékben gazdag saláta, van ugyan némi zsírtartalma, fogyókúrázóknak ezért csak mértékkel.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej saláta (lehet keverni más salátával is, pl rukkola)
- 125 g camembert sajt
- 20-30 dkg szõlõ
- 3 evõkanál méz
- 3 evõkanál extra szûz olívaolaj
- 4 evõkanál dió
- citromlé
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A diót fóliával leterítjük, és húsklopfolóval (vagy sodrófával) durvára törjük.
- Száraz serpenyõben enyhén megpirítjuk, kiszedjük, és félretesszük hûlni.
- A salátát megmossuk, csíkokra vágjuk, és egy tálra halmozzuk.
- Megmossuk a szõlõt, a nagyobb szemeket félbevágjuk.
- Vékonyan felszeleteljük a sajtot.
- Az olajat összekavarjuk a mézzel, egy pici sóval, meg õrölt borssal.
- A salátát kirakjuk sajtszeletekkel, megszórjuk szõlõvel, dióval, és meglocsoljuk a mézes öntettel.