Szõlõmunkások óriásmuffinja
sponsored links
Tortasütést most már csak egészen rendkívüli esetekben vállalok, lévén, hogy én magam hívtam fel családom figyelmét a tavalyi esküvõi torta-projekt után, hogy ha még egyszer el akarnék fogadni ilyesmi megbízást, fenyegessenek meg életveszélyesen.
Aztán persze vannak olyan kérések, amire nem mondhatok nemet. Ilyen volt ez is, amikor Pisti barátunk hívott fel azzal, hogy nem sütnék-e neki két darab 6 szeletes tortát. Egy osztrák borászatban dolgozik ugyanis, ahol az a szokás, hogy a születésnapos tortával vendégeli meg mindkét hattagú szõlõmunkás brigádot.
Gyors fejszámolást tartottam; vasárnapra esett a sütés, a hétfõi szállodaismeret vizsga elõtt éppen, hát, ha tényleg két kis gyors csokitorta kell, akkor végül is, miért ne, hát persze.
De hogy mégse végezzek olyan gyorsan, naná, hogy megbonyolítottam a dolgot kissé magamnak, és nem két hatszeletes tortát, hanem tizenkét óriásmuffint készítettem csokifondant bevonattal, marcipán szõlõvel díszítve - ám nem bánom, mert amint a visszajelzésbõl meggyõzõdtem róla, a "Szõlõmunkások óriásmuffinja" nagy sikert aratott.
Ezúttal használtam fel a még Ausztriában vásárolt "Big muffins" muffinpapírokat, "Toppits" márkájú, és nem kell muffintepsibe tenni, csak simán beletölteni a masszát és kész. 8 cm átmérõjû a forma alapja, szép nagy sütik lettek benne. A bevonathoz a már korábban reklámozott aldis csokifondant-t vettem elõ a spájzból - de be lehet vonni kevés tejszínnel összeolvasztott étcsokival akár.
Mivel a vizsgára koncentráltam sütés közben is, ezért csak a dobozba kerülést követõen készítettem egy gyors fotót a sütikrõl (két szinten helyezkedett el 6-6 darab).
Hozzávalók: ...