Szõlõlevélben érlelt sajt
sponsored links
Tízóraira egy falat házi sajtot? Kakukkfûvel, eperdzsemmel?
Évek óta készítgetek több kevesebb sikerrel különféle sajtokat.
Van ami nagyon megy és közel azonos minõségben tudom elõállítani. Ez a kecsketejbõl készült krémes sajt, aminek már komoly kedvelõ tábora van.
Van amivel még sok tapasztalatot szeretnék szerezni.
Azt hiszem a sajt készítés is olyan dolog ahol a személyes tanulópénzt meg kell fizetni:-)
Azt hiszem a sajt készítés is olyan dolog ahol a személyes tanulópénzt meg kell fizetni:-)
Próbáltam már citromlével, citromsavval, ecettel, erjesztettel és almaecettel is.
( Nem készítettem még igazi oltóval sajtot.)
Az ecettel "oltottat" azért kedvelem, mert lehet grillezni vagy csak úgy serpenyõben megsütni.
Ezt a bejegyzés 3 hete készül, jobban mondva nem a bejegyzés, hanem egymás után többször, többféle sajtot készítettem, pici változtatással.
A címben szereplõ volt a sorozatban az elsõ.
1.
Szõlõlevélben érlelt sajt
Szõlõlevélben érlelt sajt
1,5 l házi tej ...