Szõlõlekváros süti

2012-03-21

sponsored links


Na, ezt gondoltátok volna?
Nem hinném.
Mert szõlõlekvárt, ha van, nem szokás csak úgy sütibe keverni. Bár, bevallom, nekem még sosem volt, borlekvárt már kaptam ajándékba, hát nem pazaroltam volna bele tésztába semmiképpen.
Na de az én szõlõlekvárommal muszáj volt kezdeni valamit. Annyira ronda lett ugyanis a színe, hogy ember nem volt, aki azt a kenyerére kente volna. Nem akarok különbözõ hasonlatokkal élni, szerintem el tudjátok képzelni: fehér szõlõbõl készült, cukorral és dzsemfixszel. Ízre, állagra remek, egyébként. De a színe... Már éppen költözködtünk akkoriban, amikor mindenkitõl egy szatyor szõlõt kaptunk ajándékba, annyi muslica tanyázott a konyhapulton (ó, az én kedves konyhapultom, hogy hiányzik...), hogy egy heves kézmozdulat hatására egész komoly felhõben röppentek fel a tálcán felhalmozott szõlõrõl.
Nem ette senki.
Sajnáltam kidobni, hát egy hirtelen ötlettõl vezérelve leszemeztem a szõlõt, cukorral felfõztem, leturmixoltam, átpasszíroztam, aztán hozzákevertem a dzsemfixet, felforraltam, üvegekbe tettem. Ott is ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...

sponsored links

Keres?s