Szõlõlekvár

2011-10-24

sponsored links


Anyuéktól kaptunk közel négy kiló szõlõt. Finom, ropogós, full bio. Az ötlet adott volt: legyen belõle lekvár! 
Namost, mi sem egyszerûbb ennél. 
Ami kell hozzá, az szõlõ, icipici borkõsav és szintén nagyon kis mennyiségû étkezési zselatin

Fogtam a szõlõt, jól megmostam, leszemeztem és turmixgépben pürésítettem. Egy nagy lábosban felforraltam, sûrûn kevergettem, majd úgy másfél óra elteltével levettem a tûzrõl és egy akkora lyukú szûrõn, amin nem megy át a szõlõ magja, átpasszíroztam. A mag nélküli pürét aztán még visszatettem jó fél órára rotyogni. Ekkor adtam hozzá két teáskanál ...

Folytats a blogon ... konyhakobold.blogspot.com/2011/10/szo...

sponsored links

Keres?s