Szõlõ- és borgazdasági szakoktatást indít a SZIE Budapesten
sponsored links
Szõlõ- és borgazdasági szakoktatást indít a SZIE Budapesten
A képzés célja: a hallgatók megismerik a szõlõtermesztés és borászat korszerû technológiáit és elsajátítják a termékpályán mûködõ vállalkozások sikeres gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen marketing és menedzsment ismereteket. Az elméleti tudáson túl gyakorlati ismereteket is szereznek, amelyeket saját pincészetükben is tudnak hasznosítani.
Az immár 20 éve népszerû képzésen egyetemi oktatók, kutatóintézetek munkatársai, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának tagjai és sikeres borászati üzemek szakemberei adnak órákat.
A célirányos, gyakorlatias képzés, bor- és piac specifikus tudást ad, az órákon baráti légkör alakul ki, így szinte garantált a képzésen túlmutató kapcsolattartás és szakmai kommunikáció.
Tanulj a nagyoktól!
Az oktatás során a képzésben résztvevõk elsajátíthatják a világszerte sikeres borászatoknál alkalmazott technológiákat, nemzetközi és magyar pincészetek példáin keresztül, valamint a borinformációs rendszerekben is otthonosan mozoghatnak.
A jelentkezõk - a szûkebb értelemben vett szakmai tanulmányokon túl - a napjainkban egyre fontosabb bormarketing területén is új ismereteket szereznek, így tudnak majd a képzés elvégzése után nyitni a piacra, érteni és tudatosan tervezni a borturizmus területét is, hiszen a kiválóan elkészített bort el is kell tudni adni.
Jelentkezés elõfeltétele
Bármely alap- vagy mesterképzésben megszerzett oklevéllel (korábban fõiskolai vagy egyetemi végzettséggel) rendelkezõk jelentkezhetnek a képzésre. Az agrár-, vegyész-, gépész- és biomérnöki oklevéllel rendelkezõk ?Szõlõ- és borgazdasági szakmérnök?, az egyéb oklevéllel rendelkezõk ?Szõlõ- és borgazdasági szaktanácsadó? megnevezésû oklevelet kapnak.
A tanulmányi idõ 4 félév, félévenként 2, illetve 3 hetes oktatási idõvel.
A képzés záróvizsgával és diplomavédéssel zárul.
A képzés kezdete: 2017. szeptember 1.
Jelentkezési határidõ: 2017. május 31.
A képzés tandíja: 230 000 Ft / szemeszter.
A jelentkezés módja: Motivációs levél és diplomamásolat elküldése postán az alábbi címre:
SZIE Élelmiszertudományi Kar Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék, Dr. Hajdu Istvánné professzor emerita, 1118 Budapest, Villányi út 31. G épület 111. szoba
Tantárgyak:
Szõlõ-borágazat szabályozása, Szõlõtermesztés biológiai alapjai, Szõlõ-fajtaismeret és nemesítés, Termesztés technológia, Szõlõtermesztés gépei, Borászati technológia, Borászati kémia, Borászati mikrobiológia, Borászati gépek, Bormarketing, Borturizmus, Borászati menedzsment, Borpiac, Borászati kereskedelem, Közigazgatási ismeretek, Pénzügytan, Borinformációs rendszerek
Bõvebb felvilágosítás kapható: Telefon/Fax: 06 1 209 0961, Mobil: +36 30 565 2026, E-mail: Hajdu.Istvanne@etk.szie.hu
(X)