Szósz
sponsored links
Miután sok kísérletezéssel eljutottam oda, hogy elégedett vagyok azzal, ahogyan a húslevest fõzöm, az egy kicsit sem változott, hogy nem vagyok oda érte. A hús és a zöldségek még mindig sokkal jobban ízlenek. Egy húslevessel kezdõdõ ebéd nálam a hússal való bíbelõdéssel indul. Kis Maldon-só, némi répa, sok hús. Utána néhány grízgaluska, annyi lével, amennyi muszáj, hogy mégse sima galuskát egyek. Mostantól társulhat hozzá még valami.
Erdeigyümölcs-szósz (2 személyre, csak éppen):
1 teáskanál lisztbõl és 2 dkg vajból világos rántást készítünk. Amikor megfelelõ színû, felöntjük 1 pohár málnaszörppel és simára keverjük. Miközben felforr, ízesítjük sóval, mézeskalács fûszerkeverékkel, vaníliás cukorral, citromlével. Ízlés szerint teszünk bele cukrot, és hígítatlan bodzaszörpöt, az utóbbit szintén ízesítésképpen. Hozzákeverünk ...