Szórt túrós
sponsored links
Szórt túrós |
Körülbelül 20 éve sütöm már, és most vettem észre, hogy még nem írtam róla bejegyzést.
Az én receptem a következõ.
35 deka liszt (fele sima, fele rétesliszt)
30 deka kristálycukor
1 cs. sütõpor
15 deka vaj
fél kiló félzsíros tehéntúró
3 cs. vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja
10 deka mazsola
3 deci tej
3 tojás
A lisztet, cukrot, sütõport egy tálban szárazon összekeverem.
A túróba belekeverem a citromhéjat, vaníliás cukrot és a mazsolát.
A tojásokat elhabarom a tejjeel.
Egy közepes méretû tepsit (20 x 30 centis) a fagyos vaj felével vastagon kikenek. Beleszórom a lisztes keverék felét. Erre rászórom a túrót, majd betakarom a maradék liszttel. Leöntöm a tojásos tejjel, a maradék fagyos vajat pedig rászeletelem a tetejére. Elõmelegített forró sütõben sütöm.
Az én sütõmben 220 fokon alsó-felsõ lánggal 60 perc alatt sült meg.