szójás rakott kel
sponsored links
Egyszer már írtam, hogy majd ki fogom próbálni szójával is a rakott kelt. Ki is próbáltam, már többször is, ez az ami a legjobban bejött nekünk, csak fotó az soha nem készült a mûról. Most is eléggé gyatra, de hát mindegy is, az íz a lényeg :)
A menetet most nem részletezném, mivel van itt már rakott kel a blogon. A kelkáposzta címszó alatt rá is lehet keresni. Inkább a szójára helyezném a hangsúlyt, mert arról még nem túl sokat írtam itt.
Steiner Kristóf írja le nagyon jól érthetõen a szója kezelés technikáját, én is ezt alkalmazom és valóban finom így elkészítve. A lényege az, hogy a szója granulátumot kétszer le kell forrázni, állni hagyni egy darabig, mondjuk legalább 20 percet, de ha fél órát áll az is jó. Utána leszûrni, alaposan kinyomkodni belõle a levet. A továbbiakban már úgy kell vele bánni, mint a darált hússal. Jól meg kell fûszerezni, azt muszáj, hogy élvezhetõ legyen az íze. Mi nagyon szeretjük ilyen módon elkészítve.
A menetet most nem részletezném, mivel van itt már rakott kel a blogon. A kelkáposzta címszó alatt rá is lehet keresni. Inkább a szójára helyezném a hangsúlyt, mert arról még nem túl sokat írtam itt.
Steiner Kristóf írja le nagyon jól érthetõen a szója kezelés technikáját, én is ezt alkalmazom és valóban finom így elkészítve. A lényege az, hogy a szója granulátumot kétszer le kell forrázni, állni hagyni egy darabig, mondjuk legalább 20 percet, de ha fél órát áll az is jó. Utána leszûrni, alaposan kinyomkodni belõle a levet. A továbbiakban már úgy kell vele bánni, mint a darált hússal. Jól meg kell fûszerezni, azt muszáj, hogy élvezhetõ legyen az íze. Mi nagyon szeretjük ilyen módon elkészítve.