Szójás fasírt

2014-03-23

sponsored links

_DSC1526.JPG

 

Régebben gyakran sütöttem szójás fasírtot úgy, hogy fele hús,fele szója arányban tettem bele a cuccot. Most ez eszembe jutott, és hogy milyen rég adtam elõ így.Hajrá!

Vettem a Dm-ben  az Alnaturás termékbõl 15 dkg szójagranulátumot. Ez bio, tehát elég biztonságos .

Hogy fokozzam , darált pulykahússal kevertem, pontosabban combbal, ami sovány,zsírszegény.

Tehát a hozzávalók:

15 dkg szójagranulátum

50 dkg darált pulykacomb

40 dkg szárított kenyér

3 gerezd fokhagyma

1 nagy fej vöröshagyma

1 tojás

só,bors ízlés szerint

1 erõleves kocka

1 evõkanál dijoni csípõs mustár

petrezselyem zöldje

olaj vagy kókuszolaj a sütéshez.

A szóját kb.fél liter vízzel leforrázom, amit elõzõleg már ízesítettem az erõleves kockával és némi sóval.

Hagyni kell, hogy jól megszívja magát!

_DSC1522_1.JPG

A szikkadt kenyeret is beáztatom, majd kicsavarom.

 A darált húst ízesítem a zúzott fokhagymával, a reszelt vöröshagymával, sózóm, borsozom. Beleteszem a tojást, a mustárt,a vágott petrezselyemzöldet.Hozzáadom a kenyeret és a szintén kifacsart szóját, Alaposan összekeverem és forró olajban kisütöm.

_DSC1527.JPG

Nagyon finom, szerintem nincs ember, aki ne szeretné. Ez eltér a hagyományos változattól, de ez nem ront rajta. Sõt!!!

Burgonyafõzelékkel tálaltam, de bármilyen fõzeléknek kiváló feltétje lehet!

_DSC1529.JPG

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/03/23/szojas...

sponsored links

Keres?s