Szójás fasírt
sponsored links
Régebben gyakran sütöttem szójás fasírtot úgy, hogy fele hús,fele szója arányban tettem bele a cuccot. Most ez eszembe jutott, és hogy milyen rég adtam elõ így.Hajrá!
Vettem a Dm-ben az Alnaturás termékbõl 15 dkg szójagranulátumot. Ez bio, tehát elég biztonságos .
Hogy fokozzam , darált pulykahússal kevertem, pontosabban combbal, ami sovány,zsírszegény.
Tehát a hozzávalók:
15 dkg szójagranulátum
50 dkg darált pulykacomb
40 dkg szárított kenyér
3 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
1 tojás
só,bors ízlés szerint
1 erõleves kocka
1 evõkanál dijoni csípõs mustár
petrezselyem zöldje
olaj vagy kókuszolaj a sütéshez.
A szóját kb.fél liter vízzel leforrázom, amit elõzõleg már ízesítettem az erõleves kockával és némi sóval.
Hagyni kell, hogy jól megszívja magát!
A szikkadt kenyeret is beáztatom, majd kicsavarom.
A darált húst ízesítem a zúzott fokhagymával, a reszelt vöröshagymával, sózóm, borsozom. Beleteszem a tojást, a mustárt,a vágott petrezselyemzöldet.Hozzáadom a kenyeret és a szintén kifacsart szóját, Alaposan összekeverem és forró olajban kisütöm.
Nagyon finom, szerintem nincs ember, aki ne szeretné. Ez eltér a hagyományos változattól, de ez nem ront rajta. Sõt!!!
Burgonyafõzelékkel tálaltam, de bármilyen fõzeléknek kiváló feltétje lehet!