Szójaszószos pirított tészta zöldségekkel

2014-02-19

sponsored links

Van már egy hasonló receptünk itt a blogon, méghozzá a pirított rizstészta csirkemellel. Nagyon népszerû bejegyzésünk, sokan tekintették meg a megjelenés óta, ezért úgy gondoltam, hogy nem árthat meg, ha ezt a zöldséges pirított tésztát is megmutatom nektek.

Ebben a változatban lényegesen kevesebb a hús, szinte csak mutatóba került bele néhány darab sonka, viszont annál több a zöldség. Ami természetesen szabadon variálható attól függõen, hogy mi van éppen otthon.


És ami még lényeges: jóval egyszerûbben, gyorsabban elkészíthetõ mint a csirkemelles variáció. Itt a legtöbb idõt a zöldségek tisztítása, aprítása veszi el. De mindeközben kifõzhetjük a tésztát, hogy azzal is idõt nyerjünk.

Hozzávalók:
- káposzta
- hagyma
- sárgarépa
- laskagomba
- cukkini
- fokhagyma
- kevés sonka
- olaj
- szójaszósz
- chilipaprika
- tészta
- só

Tehát a tésztához - nálunk spagettihez - sós vizet forralunk, majd ebben kifõzzük.


Amíg a tészta fõ, a zöldségeket megtisztítjuk, egyedül a cukkinin hagyjuk rajta a héját. Kisebb darabokra vágjuk, felkarikázzuk. A sonkát is felkockázzuk. Nálunk ez csak azért került bele, mert Imi sokkal jobban igényli a húst mint én és javasolta, hogy a zöldségek mellé mindenképpen tegyek húsfélét is. Tettem bele, de minimális mennyiséget.

A wok-ban vagy egy vastag falú edényben olajat hevítünk, rádobjuk a sonkát és gyors mozdulatokkal kevergetve megpirítjuk. Következik a káposzta és a sárgarépa. Ezeket is átforgatjuk, néhány percig magas lángon sütjük. A végén a gombát, cukkinit, hagymát és fokhagymát is belekevertem. Körülbelül 15 percig hagytam sülni a serpenyõben, közepes lángon, idõnként megkeverve.

Közben leszûrtem a tésztát. Ahogy elkészült a zöldség, meglocsoltam egy kevés szójaszósszal. Nekem sötét és sós van, így mértékkel kell bánni vele. :) Beleforgattam a spagettit és még 2-3 percig pirítottam a wok-ban. Megszórtam apróra vágott chilipaprikával és egy pici sóval.

A sózással vigyázzunk a szójaszós sóssága miatt!


Kitûnõ vacsora vagy másnapi ebéd olyan napokon amikor munka után nincs sok idõnk a tûzhely mellett állni, valamint nincs kedvünk bevásárolni, viszont van otthon néhány féle zöldség. Padlizsánt, kaliforniai paprikát is bátran keverjünk bele!

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2014/02/szojas...

sponsored links

Keres?s