Szójafasírt paradicsommártásban
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg szójabab, 2 zöldhagyma, 1 cikk fokhagyma, 2 evõkanál liszt, 1/2 teáskanál sütõpor, só, bors, olaj;
a paradicsommártáshoz: 2 zöldhagyma, 1 cikk fokhagyma, 4 dl aprított paradicsomkonzerv, 1 teáskanál keményítõ, cayanebors, bazsalikom, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A szójababot 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk, majd sós vízben puhára fõzzük. Leszûrjük, kicsit hûlni hagyjuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát és fokhagymát, majd ledaráljuk vagy késes aprítóban krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet meg a sütõport, sózzuk, borsózzuk és összedolgozzuk. 30 percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel diónyi fasírtokat formázunk és forró olajban kisütjük. A mártáshoz apróra vágjuk a zöldhagymát és a fokhagymát, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, cayeneborssal és bazsalikommal ízesítjük. A keményítõt kevés vízzel elkavarjuk és besûrítjük vele a mártást. Ha a paradicsomdarabkák zavarnak, botmixerrel pépesíthetjük. A fasírtokat egy hõálló tálba tesszük, ráöntjük a mártást és 15 percre forró sütõbe toljuk. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Rizzsel vagy spagettivel tálaljuk.