Szójacsírás kínai rizstészta---gyors vacsora étel
sponsored links
Ez egy nagyon egyszerû recept! Szintén Péter receptje alapján készítettem, de ez annyira egyszerû, hogy ezt bizony csak ötletadónak használtam. Igaz, õ sem bánta!
Vacsorára tökéletes, mert mint oly sok olasz tésztaételnél, itt is az a praktikus, hogy amíg megfõl a tészta, elkészül a szósz.
Bátran elkészítheti mindenki, aki ismeri a szójaszószt, szereti a kínai ízeket és elhiszi, hogy az nem kínai étel, amit a gyorsbüfékben lehet kapni.
A szójacsíra beszerzése jelenthet nehézséget / nálunk falun :( / , a szójaszósz ma már szinte minden középkategóriás boltban megtalálható.
A csilipaprikát szerintem nem érdemes helyettesíteni a magyar csípõspaprikával, mert nem azt az ízt fogja adni, ráadásul a csili nagy elõnye, hogy egy idõ után--az étkezés befejeztével --szépen elmúlik a maró hatása.
Az olívaolajról is az a véleményem, ha ennyire kevés a hozzávaló egy ételben, akkor az valóban legyen jó minõségû, mert éppen ezektõl lesz az étel olyan finom ízû.
Mennyiségekrõl nem érdemes írni, mert ízlés dolga, de annyit azért elmondok, hogy nekem nagyjából mennyi volt 3 adagra. A két nagy étkû fiúval épphogy elég volt.
25 dkg vastagabb rizstészta volt, aminek nagy elõnye, hogy a felforralt vizet ráöntve, abban állva fõl meg rövid idõ alatt.
25 dkg volt a szójacsíra is. Ez soknak tûnhet, de egyrészt összeesik, másrészt pedig valamit enni is kell a tésztán kívül, bár kevesebbel is finom lenne.
- gyömbér---szerintem ez csak frissel mûködik
- csilipaprika
- fokhagyma
- világos szójaszósz
- olívaolaj
- újhagyma
- szójacsíra
- Olívaolajon megfonnyasztom a lereszelt friss gyömbért a lereszelt vagy --én jobban szeretem -- kés lapjával összenyomott és feldarabolt fokhagymával.
- Hozzáadom a megmosott szójacsírát a kimagozott és kisebb darabokra vagdosott csilipaprikával és rövid idõ alatt erõs hõvel, alaposan átforgatva megpárolom.
- Az újhagyma 2/3 részét ferdén felszeletelve szintén beleteszem és hozzáöntöm a szójaszószt.
- Összekeverem a leszûrt tésztával és megszórom a friss zöldhagymával.
Ez a tészta nagyon finom, jó állagú és egyszerû elkészíteni.