Szódakenyér
sponsored links
Ezt a fajta lisztet eddig még nem használtam,nem is ismertem.Itt volt az alkalom
Hozzávalók:
-35 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
-1,5 teáskanál szódabikarbóna
-1,5 teáskanál só
-2,5 dl kefír (én natúr joghurtot használtam)
-5 dkg vaj,olvasztva
A lisztet a szódabikarbónával és a sóval egy tálba mérem(én tettem bele egy kanál szezámmagot,és egy kanál lenmagot is),elkeverem,majd hozzáadom a kefírt,az olvasztott vajat.Egy fakanállal nagyjából összedolgozom,majd lisztezett deszkára borítom,jól összedolgozom,cipóvá formázom. (nem kell se dagasztani,se pihentetni!)
A tetejét belisztezem, X alakban mélyen bevágom.Sütõpapírral bélelt tepsire teszem.
200 fokra elõmelegített sütõben 30-40 perc alatt készre sütöm.Ha az ...