Szódabikarbónás scones

2012-05-20

sponsored links


És még mindig Rachel Allen szakácskönyve, (szerintem ez most egy darabig favorit lesz) ami szerint ez egy pogácsa. Mikor kisült már gyanús volt, inkább zsemlére hasonlított, nagyon finom zsemlére. Gyorsan belelapoztam az angol nyelvû könyvbe, ott kiderült, hogy valójában ez egy scone recept. Már találtam pár érdekességet fordítás tekintetében a könyvben, például szerepel benne a  lemon curd, ami jóindulattal is maximum citromkrémre fordítandó. A könyv citromsodóként emlegeti.....na, de mindegy is.
Szóval a kis zsemlécskék nagyon finomak, miután megturbóztam egy kis sajttal, egész pogácsaszerû lett:-)

Hozzávalók kb. 25 scone-hoz:

450 g liszt, 2 tk. só, 1 tk. szódabikarbóna, 400 ml író vagy aludttej

A sütõt elõmelegítjük 230 fokra.
A lisztet, a sót és a szódabikarbónát összeszitáljuk egy nagyobb tálba. Ujjainkkal fellazítjuk, hogy kerüljön bele egy kis levegõ. A közepébe mélyedést fúrunk, és beleöntjük az író háromnegyedét.
Kézzel, körkörös mozdulatokkal összekeverjük a lisztet a folyadékkal. Ha szükséges pótoljuk a megmaradt folyadékkal, az a lényeg, hogy a tészta puha legyen, de nem lehet ...

Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2012/05/szodabik...

sponsored links

Keres?s