Szívecskés mákos keksz
sponsored links
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 1 evõkanál tejföl, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál vanília kivonat, 1 teáskanál sütõpor, csipetnyi só, 2 evõkanál mák, 10 dkg étcsokoládé, 2 evõkanál olaj, színes szórócukor.
Elkészítése: A vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a sütõport, a porcukrot, a tojássárgát, a tejfölt, a vanília kivonatot, a mákot meg a sót, összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk és 30 percig hidegben tarjuk. Ha lejárt az idõ kivesszük, 3-4 mm vastag lappá nyújtjuk és szívecskés kiszúróval kiszaggatjuk. Sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon, 10-12 percig sütjük. A második tepsinél figyeljünk oda, mert a felforrósodott sütõben a keksz hamarabb fog megsütlni. A csokoládét vízgõz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd a kekszek egyik felét belemártjuk. Sütõpapírra tesszük és megszórjuk a szórócukorral. Mikor a csokoládé megdermedt, fémdobozban tároljuk.