Szív és medvehagyma avagy Nem magyarázkodom... fincsi
sponsored links
Drága szívejim, eztetet még tegnapra terveztem, de tudjátok...
Ha ember tervez..., másnapra végez!
Mondjuk indokolhatnám, ezzel-azzal, hogy így meg úgy, munka, kötelesség, éhes emberek ilyesmi...
De ez igazándiból senkit sem érdekelne.
Engem se.
CSIBESZÍVE-PAPRIKÁS,
MEDVEHAGYMÁS GALUSKÁVAL
Hozzávalók:
1 kg csirkeszív
10 kg kolozsvári szalonna
2 fej vöröshagyma
2-3 ger. fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
1 p. tejföl
1 ek. liszt
1-2 db babérlevél
õrölt kömény
majoránna
bors, só
A csirkeszíveket megtisztítjuk - a ?csúnya? felsõ végét levagdossuk -, majd 3 részre, 3 karikára vágjuk. Legalább 4-5 órára (nálam ez félnap volt) hideg vízben, hûtõben áztatjuk, közben 1x 2x vizet cserélünk rajta.
A vöröshagymát és a szalonnát felaprítjuk, aztán üvegesre sütjük, rádobjuk a lecsepegtetett szívet.
A paprikát, a paradicsomot feldaraboljuk, a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és amikor a szív elveszti nyers színét, ezeket is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel, majoránnával, babérlevéllel ízesítjük, meghintjük fûszerpaprikával, elkeverjük, és vízzel felöntögetve, pörkölt módján, igényünk szerinti puhára fõzzük, nálam ez másfél óra volt.
A fõzés végén tejfölös habarással besûrítjük.
Galuskával tálaljuk, amit tálalás elõtt, felaprított és vajon megfuttatott, medvehagymával forgatjuk össze.