Színes zselés cukorkás húsvéti kalács

2017-04-15

sponsored links



Hozzávalók: 
2,5 dl habtejszín
1 egész tojás
1 tojásfehérje 
 csipet só
3 evõkanál.cukor
50 dkg liszt
2 dkg élesztõ
5-6 db  nagyobb kocka gyümölcsös zselés cukorka, kisebb darabokra vágva 


Lekenéshez: 
1 tojás sárgája 


Elkészítése:
Egy kevés tejszínben felfuttatjuk az élesztõt,majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat és erõteljes mozdulatokkal addig dagasztjuk amíg el nem válik a tészta az edény falától.
Ekkor cipóvá formáljuk és letakarjuk egy konyharuhával,majd duplájára kelesztjük.



 Közben elõmelegítjük a sütõt 170 - fokon ( gáz 3. )
A megkelt tésztát négy részre osztjuk és külön-külön rudakká sodorjuk.







Két -két rudat összetekerünk ,majd ezeket is összetekerjük és egy kenyérsütõ vagy kalács sütõ formába rakjuk. 







Letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Sütés elõtt tetejét lekenjük felvert tojássárgájával és készre sütjük.












A recept megjelent a 2017. Küldd el a recepted / 4 Áprilisi számában.






Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/04/szines-...

sponsored links

Keres?s