Színes zselés cukorkás húsvéti kalács
sponsored links
Hozzávalók:
2,5 dl habtejszín
1 egész tojás
1 tojásfehérje
csipet só
3 evõkanál.cukor
50 dkg liszt
2 dkg élesztõ
5-6 db nagyobb kocka gyümölcsös zselés cukorka, kisebb darabokra vágva
Lekenéshez:
1 tojás sárgája
Elkészítése:
Egy kevés tejszínben felfuttatjuk az élesztõt,majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat és erõteljes mozdulatokkal addig dagasztjuk amíg el nem válik a tészta az edény falától.
Ekkor cipóvá formáljuk és letakarjuk egy konyharuhával,majd duplájára kelesztjük.
Közben elõmelegítjük a sütõt 170 - fokon ( gáz 3. )
A megkelt tésztát négy részre osztjuk és külön-külön rudakká sodorjuk.
Két -két rudat összetekerünk ,majd ezeket is összetekerjük és egy kenyérsütõ vagy kalács sütõ formába rakjuk.
Letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Sütés elõtt tetejét lekenjük felvert tojássárgájával és készre sütjük.
A recept megjelent a 2017. Küldd el a recepted / 4 Áprilisi számában.