Színes marcipános csókok
sponsored links
Színes, vidám - és leginkább apró - csókokat sütöttem, marcipános tésztával. Mivel a tésztában nincs cukor, a tetejét mindenképp ajánlatos porcukorral finoman meghinteni, így lesz tökéletes az íz. A tésztát csillagcsöves habzsákból nyomjuk a tepsibe, ami nem egyszerû, mivel a tészta nem túl puha - de azért megoldható. És még egy dolog: a sütésre nagyon kell figyelni, mivel hirtelen kezdenek a kis csókok pirulni. A darabszám senkit ne riasszon el, ezek tényleg apró csókok, szinte marokszámra fogyott a tányérról - és gyorsan fogyott. :) Gyermeknap közeledtével sok sikert hozzá! (A receptet megtaláljátok a Kifõztük Magazin májusi számában is.)
Hozzávalók kb. 160 darabhoz:
- 1 tojássárgája
- 10 dkg puha vaj
- csipet só
- 25 dkg marcipán
- 10 dkg liszt
a díszítéshez:
- színes cukordrazsé
- porcukor
- A tésztához tálba tettem a tojássárgáját, a vajat, a sót és a nagy lyukú reszelõn lereszelt marcipánt.
- Kézi mixerrel egynemûvé, krémessé kevertem, majd hozzászitáltam a lisztet és azzal is jól elkevertem.
- A tésztamasszát csillagcsöves habzsákba töltöttem, ebbõl nyomtam apró rózsákat a sütõpapírral bélelt tepsibe.
- A rózsák tetejére/közepébe egy-egy szem színes cukordrazsét tettem.
- Elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 8 perc alatt készre sütöttem. (Vigyázat: figyelni kell rá, könnyen megéghet!)
- A sütõbõl kivéve egy-két percig pihenni hagytam a tepsiben, majd kiszedtem és hagytam teljesen kihûlni.
- Tálalás elõtt leheletfinoman porcukorral hintettem meg a tetejét.