Színes egytálétel (paleo)
sponsored links
A szürke, ködös idõk egyik legjobb ellenszere egy-egy színes étel. Megfigyeltem magamon, hogy ilyenkor kifejezetten igénylem a színkavalkádot a tányéromon.
Hozzávalók személyenként:
1 csirkemell filé
1 kisebb narancssárga édesburgonya
1-2 evõkanál zsír (mindegy milyen)
1 lila hagyma
10 dkg spenót
negyed gránátalma
1 gerezd fokhagyma
törött bors
só
A megtisztított lila hagymát nyolc cikkre vágjuk. Az édesburgonyát alaposan megmossuk. Héjastól a hagymadarabokhoz hasonló méretûre vágjuk. A csirkemellet szintén felkockázzuk. A spenót szárát eltávolítjuk. A gránátalmát magjaira szedjük. A felforrósított zsíron elkezdjük pirítani az édeskrumplit. Ízesítjük sóval, borssal és összezúzott fokhagymával. Pár perc után hozzáadjuk a húst. fehéredésig, néha átforgatva, pirítjuk. Beletesszük a lila hagymát. Még pár percig sütjük. A spenótot is hozzá adjuk és már csak addig tarjuk a tûzön, amíg a levelek összeesnek. A tûzrõl levéve megszórjuk a gránátalmával és mer fogyaszthatjuk is.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!