Színes csíkos keksz ?tökegyszerûen?
sponsored links
Gondoltad volna, hogy ezt a dekoratív csíkos kekszet teljesen egyszerûen elkészítheted?
A Kifõztük 2013. májusi számában Szepykétõl szép színes kekszeket láttam, amikhez ? számomra érdekes módon ? pudingport kellett adni, ezzel kapták meg a kekszek a színüket és ízüket. Eredetileg más formát szántam a kekszeknek, de mivel kicsit törékeny a tészta, nem tudtam úgy formázni, ahogy szerettem volna, ezért ?designt? kellett váltanom, így lettek csíkosak.
Hozzávalók:
30 dkg puha margarin
12 dkg porcukor
1 ek vaníliás cukor
30 dkg liszt
3 tasak különbözõ ízû (és színû) fõzös pudingpor (nálam: vaníliás, csokis, epres)
Elkészítés:
A pudingporok kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk.
3 egyenlõ részre osztjuk a tésztát.
Az adagokba belekeverjük a különbözõ pudingporokat.
Kb. olyan szélesre nyújtjuk a tésztákat, mint a süteményszaggatónk szélessége. Viszont kicsit vastagabbra hagyjuk (kicsivel több, mint 1 cm).
Késsel felvagdossuk nagyjából egyenlõ csíkokra.
Felváltva szorosan egymás mellé pakolgatjuk a különbözõ színeket.
Kis lapogatással (nyújtással) egymáshoz préseljük a csíkokat. Én csak kézzel megnyomkodtam egy kicsit.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a kekszeket.
A leesõ szélekbõl márványmintás kekszek készültek.
180 °C-ra elõmelegített sütõben 12-15 perc alatt kisütjük (ne süssük túl, mert kiszárad!).
Jól záródó dobozban tárolható.
Konyhalál Facebook oldal: itt!
kis ajándék szüli- és névnapi ?koccintáshoz? felespohárban
kekszek a pikniken
Hasonló bejegyzések:
Sárgabarackos-csíkos kekszes krémes
Vaníliás-kakaós csíkos kekszes krémes
Színes szórócukor
Narancsos-diós keksz
Cicás keksz ? SAD 21.