Színes csokinyalókák
sponsored links
Gyerekeknek készítettem ezeket a a színes csokinyalókákat Praliné Paradicsom receptje (itt) alapján. Az elkészítését nem csak a blogon olvashattam, hanem olyan szerencsés voltam, hogy 2013-ban megrendezett Édes Napok csokoládé és édességünnep fesztiválon (itt) meg is nézhettem a bemutatót, amelyet Ötvös Zsuzsa (Praliné Paradicsom blog szerzõje) tartott, a csokoládé természetes anyagokkal való színezésérõl.
A kivitelezés egyszerû, különleges, szép színeket hozhatunk létre mesterséges színezõ anyagok használata nélkül.
Matcha tea por, a fehér csoki zöld színét és a másik két színt pedig a liofilizált málna ill. eper adja.
Hozzávalók: 10 dkg csokiból 6 db nyalóka készült.
- 10 dkg fehér csoki
- 5-6 gr liofolizált málna vagy eper Matcha teából egy késhegynyit tettem a 10 dkg fehér csokihoz.
- 1 gr kakaóvaj por
Készítés:
- A liofilizált gyümölcsöt aprítógépben porrá aprítom, átszitálom, hogy a magok ne maradjanak benne.
- A fehér csokit apró darabokra töröm és felolvasztom (40-45 fok), a csokiolvasztó gépben vagy víz-gõz fölött.
- A tálat, amiben a csokit olvasztom, hûvös helyre teszem (pl. konyhapult), és állandó keverés mellett lehûtöm (33-34 fok).
- Beleteszem a kakaóvaj port,átkeverem, majd beleteszem a liofilizált gyümölcsöt, kevergetve munkahõmérsékletre hûtöm (29-30 fok).
- Formába öntöm, hûtõben kb. fél órát ( teljes dermedésig) hûtöm.
- Kifordítom a formából és már kész is van!
Matcha teás változatnál ugyan így járok el, csak ott értelem szerûen a tea port használom a gyümölcs helyett.
A liofilizált gyümölcsöt ill. a tea port (itt) vásároltam.
A nyalóka formát az ALDI-ban vásároltam.
A kakaóvaj port (itt) lehet vásárolni.