Színes burgonya a tányérunkon

2012-01-13

sponsored links


A történet ott kezdõdött, hogy felfedeztük a neten a színes burgonyákat forgalmazó céget és kínálatát. Nosza, ment is a levél, hogy lehet õket megkóstolni, majd pedig egy telefon, és két-három napra rá már meg is érkeztek egy kis kartonban a szebbnél szebb fajták.

A színes burgonyák csak most kezdenek bejönni az országba, és bekerülni a köztudatba. Semmi génmódosítás és még véletlenül sem ételfesték, hanem csupa természetes növényi színanyag jellemzi õket. Az Andokból származó burgonyákban található természetes színanyagok antioxidáns hatásúak, fogyasztásuk pedig - a gasztronómiai élményen túl - hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebben éljünk. A legfõbb anyag, mely jellemzi a fajtákat, nem más, mint az Antocianin, ez pedig egy flavonoidok csoportjába tartozó egészséges növényi eredetû tápanyag. Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy az antocianinok védenek a rák ellen, javítják az agymûködést és elõsegítik a szív egészségét is. Némely képviselõjük akár kétszer olyan erõs antioxidáns hatással rendelkezik, mint az ugyanolyan mennyiségû C-vitamin, azt azonban eddig még nem vizsgálták, hogy mennyi szívódik fel belõlük a vérkeringésbe. Nekünk most négy fajta megismerésére nyílt módunk, az alapanyagokat pedig fõztük-sütöttük, hogy egyrészt megismerjük tulajdonságaikat, másrészt ajánlani tudjunk elkészítési módokat.

Perui lila
Gyönyörû szín, gesztenyére emlékeztetõ enyhén kesernyés illat és íz jellemzi. Héjában megfõzve állaga a ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2012/01/szin...

sponsored links

Keres?s