Színes borsos csirkeragu krémes szósszal
sponsored links
Sült paprikával és gombával, fél óra alatt kész is
Ez a receptem nagyon régi, valamikor 4 évvel ezelõtt találtam ki. Valahogy mindig kiesett a szórásból, pedig nagyon szeretem, kis változtatásokkal többször elkészítettem már.
Borsos csirkeragu sült paprikával és gombával
Hozzávalók 4 fõre:
4 nagy csirke felsõcomb
1 kisebb kaliforniai paprika
20 dkg gomba
1 nagy gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 tk színes bors
2 dl zsíros tejszín
20 dkg bulgur
1 ek olívaolaj
Fél fej hagyma
2 dkg vaj
1 kis csokor petrezselyem
Só, bors
Egy lábasban felhevítjük az 1 ek olívaolajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát. Üvegesre pirítjuk, majd hozzáöntjük a bulgurt és ezt is párszor megkeverjük. Felöntjük dupla mennyiségû vízzel, megsózzuk és meg is borsozzuk. Mikor felforrt, takarékra vesszük a lángot és lefedjük. Kb. 20 percig fõzzük, megkóstoljuk, hogy puha-e. Ha igen, elzárjuk a lángot, belekeverjük a vajat. Ha még ropog a közepe, kevés vizet hozzáöntünk, pár percig fõzzük, majd elvégezzük az elõzõeket. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. Lefedjük, pár percig pihentetjük.
Közben a csirkecombokat lebõrözzük, kicsontozzuk, ezeket és a paprikát is csíkokra vágjuk. A gombát felszeleteljük. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, a húst pár perc alatt körbepirítjuk. Kivesszük, mehet a helyére a paprika és a gomba. Szintén nagy lángon, kevergetve pirítjuk, mikor kezdenek színt kapni, megsózzuk és hozzáadjuk a mozsárban durvára tört színes borsot. Visszatesszük a húsokat, ráöntjük a tejszínt. Alacsonyra vesszük a lángot, a tejszín felmelegedése után még öt percig alacsony lángon fõzzük, közben megkóstoljuk, ha kell, még mehet hozzá só.
Tálaláskor pár ek bulgurt tányérra kanalazunk, mellészedünk a raguból, petrezselyemmel díszítve kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Ez a receptem nagyon régi, valamikor 4 évvel ezelõtt találtam ki. Valahogy mindig kiesett a szórásból, pedig nagyon szeretem, kis változtatásokkal többször elkészítettem már.
Borsos csirkeragu sült paprikával és gombával
Hozzávalók 4 fõre:
4 nagy csirke felsõcomb
1 kisebb kaliforniai paprika
20 dkg gomba
1 nagy gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 tk színes bors
2 dl zsíros tejszín
20 dkg bulgur
1 ek olívaolaj
Fél fej hagyma
2 dkg vaj
1 kis csokor petrezselyem
Só, bors
Egy lábasban felhevítjük az 1 ek olívaolajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát. Üvegesre pirítjuk, majd hozzáöntjük a bulgurt és ezt is párszor megkeverjük. Felöntjük dupla mennyiségû vízzel, megsózzuk és meg is borsozzuk. Mikor felforrt, takarékra vesszük a lángot és lefedjük. Kb. 20 percig fõzzük, megkóstoljuk, hogy puha-e. Ha igen, elzárjuk a lángot, belekeverjük a vajat. Ha még ropog a közepe, kevés vizet hozzáöntünk, pár percig fõzzük, majd elvégezzük az elõzõeket. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. Lefedjük, pár percig pihentetjük.
Közben a csirkecombokat lebõrözzük, kicsontozzuk, ezeket és a paprikát is csíkokra vágjuk. A gombát felszeleteljük. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, a húst pár perc alatt körbepirítjuk. Kivesszük, mehet a helyére a paprika és a gomba. Szintén nagy lángon, kevergetve pirítjuk, mikor kezdenek színt kapni, megsózzuk és hozzáadjuk a mozsárban durvára tört színes borsot. Visszatesszük a húsokat, ráöntjük a tejszínt. Alacsonyra vesszük a lángot, a tejszín felmelegedése után még öt percig alacsony lángon fõzzük, közben megkóstoljuk, ha kell, még mehet hozzá só.
Tálaláskor pár ek bulgurt tányérra kanalazunk, mellészedünk a raguból, petrezselyemmel díszítve kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!