Színek a tányéron
sponsored links
Mostanában a színes ételekért rajongok. Ez pedig tökéletes színkavalkád. Szerintem ha már az idõjárás ilyen szürke télen, legalább a tányérunk legyen színes. :)
Sütõtökös-burgonyás tócsni (15 db)
- 40 dkg sütõtök (megpucolt állapotban mérve)
- 40 dkg burgonya (megpucolt állapotban mérve)
- 1 fej vöröshagyma (kb. 12 dkg)
- 5 dkg vaj
- 5 dkg hajdinaliszt
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bos
- 1,5 tk szárított zsálya
A sütõtököt, a burgonyát és a hagymát lereszeljük, majd alaposan besózzuk és kb. 20 percre állni hagyjuk. Ezt követõen nagyon alaposan kinyomkodjuk belõle a vizet. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a tojással, a liszttel, a kipréselt fokhagymával, kevés borssal, zsályával, csipet sóval. Hozzákeverjük a reszelt zöldségekhez. Gombócokat formázunk belõle, és sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük õket, kb. 1,5 cm vastagságúra lapítgatjuk õket a tenyerünkkel, vigyázva, hogy ne essenek szét. 180 fokra elõmelegített sütõbe tesszük, 15 perc után megfordítjuk õket és további 15 perci alatt készre sütjük.
Salátával (mi rukkolával ettük) és tejföllel tálaljuk.
CH tartalom: 12,6 g lassú CH/db
Kalóriatartalom: 89 kcal/db
(15 db esetén)
Sütõtökös-burgonyás tócsni (15 db)
- 40 dkg sütõtök (megpucolt állapotban mérve)
- 40 dkg burgonya (megpucolt állapotban mérve)
- 1 fej vöröshagyma (kb. 12 dkg)
- 5 dkg vaj
- 5 dkg hajdinaliszt
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bos
- 1,5 tk szárított zsálya
A sütõtököt, a burgonyát és a hagymát lereszeljük, majd alaposan besózzuk és kb. 20 percre állni hagyjuk. Ezt követõen nagyon alaposan kinyomkodjuk belõle a vizet. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a tojással, a liszttel, a kipréselt fokhagymával, kevés borssal, zsályával, csipet sóval. Hozzákeverjük a reszelt zöldségekhez. Gombócokat formázunk belõle, és sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük õket, kb. 1,5 cm vastagságúra lapítgatjuk õket a tenyerünkkel, vigyázva, hogy ne essenek szét. 180 fokra elõmelegített sütõbe tesszük, 15 perc után megfordítjuk õket és további 15 perci alatt készre sütjük.
Salátával (mi rukkolával ettük) és tejföllel tálaljuk.
CH tartalom: 12,6 g lassú CH/db
Kalóriatartalom: 89 kcal/db
(15 db esetén)