Szénhidrátcsökkentett házizsemle
sponsored links
-->
Hozzávalók 8 zsemléhez:
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg útifûmaghéj (még jobb, ha 2-3 evõkanál bambuszrost lisztet is adunk hozzá)
- 2 tojás
- 3 evõkanál citromlé
- 1,5 teáskanál só
- 3,5 dl víz
- 1-1 teáskanál sütõpor és szódabikarbóna
Elkészítése:
- Egy tálban kikavarjuk az egész tojásokat, a vizet, a citromlevet, meg a sót. Ezután a száraz hozzávalókkal együtt alaposan összekavarjuk, majd 20 percig állni hagyjuk. A tészta ezalatt szépen összeáll.
- 8 egyenlõ részre osztjuk, és egyenként zsemléket gömbölyítünk a tésztából (ha szükséges, lisztezzük a tésztát formázáskor, hogy ne ragadjon).
- Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 170 fokos sütõben kb 30 perc alatt megsütjük.
Megj: A zabpehelyliszt egy magas fehárjetartalmú lisztféle, melynek méltó helye van úgy az egészséges tápláélkozásban, mint a különféle diétákban. Ebben a receptben a szénhidrát rosttal (útifûmaghéj, bambuszrost) van csökkentve, ezáltal azok is fogyaszthatnak kenyeret, akik esetleg eddig kerülték.
Tipp: Zacskóban a zsemléket le is fagyaszthatjuk.