Szénhidrát csökkentett bundás hús

2018-01-19

sponsored links



A világ legfinomabb rántott húsa készült el ma ebédre. Elõször gondolkodtam, hogy 3 kis szelet csont nélküli karaj elég lesz-e kettõnknek? - Annyira elég volt, hogy kettõ szeletet sem bírtunk elfogyasztani, így aztán a holnapi ebéd is megoldott. ?????

Az eredeti receptet is beírom, de én menet közben változtattam rajta. Elvileg Szafi Reform lángos lisztkeverékkel készül, de nekem nem volt elég sem a lisztem, sem a tojásom, így "Szükség törvényt bont" - s én változtattam. A bekevert eredeti recepthez még tettem 2 nagyobb evõkanál Szafi free lángos lisztkeveréket és annyi vizet, hogy kissé folyékony állagú legyen a massza. Na ez lett az igazi. 
Az elsõ szelet hús  még az eredeti massza összeállításban mártózott meg, de a többi 3 már a felhigítottban. Ez lett számunkra a leges legfinomabb. 

A kiklopfolt hús szeleteket, elõször Szafi free lángos lisztkeverékbe mártogattam, majd a kikevert masszába, s felforrósított kókusz olajban mindkét oldalát szép világos barnára sütöttem. 

Jöjjön az eredeti recept:

Hozzávalók 3 szelet húshoz:

3 db M-es tojás
3 csipet só
3 csapott evõkanál Szafi REFORM lángos lisztkeverék
1 teáskanál frissen csavart citromlé.

Elkészítés:

A hozzávalókat kézi habverõvel simára kikevertem, 5 percig állni hagytam. Ezalatt az olaj felforrósodott. (Nekem nagyon sûrû lett a massza)
A hússzeleteket elõször Szafi REFORM lisztbe mártani, majd a masszába és kókusz olajban kisütni. 




S akkor az én verzióm. Elõször kikevertem az eredeti recept szerint a masszát, de nekem 5 perc pihentetés után nagyon sûrû lett, ezért bátran nyúltam a Szafi free liszthez, s 2 púpos evõkanállal még adtam hozzá, s vízzel higítottam. Sajnos nem mértem le, de olyan jó kis híg masszát kaptam. Éppen olyat, hogy a belisztezett hússzeleteket sikerült egy finom vékony réteggel bevonni, s azonnal a forró olajba rakni. Mindkét oldalát szép arany barnára sütöttem kókusz olajban. 



Sülnek a párizsi szeletek,  a forró levegõs fritõzben (forgó kosárban) pedig a hasáb burgonya. 



A tapasztalatom az, hogy ezen túl én a Szafi free lisztkeveréket fogom használni úgy, hogy arányában egyforma liszt és víz legyen, só ízlés szerint, s hogy összefogja a lisztet a vizet, összesen 1 db tojást fogok belekeverni. 


Életünk legfinomabb bundás húsát, vagyis párizsi szeletét fogyasztottuk el, ma ebédre.





Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2018/01/szenh...

sponsored links

Keres?s