Székelykáposzta édeskáposztából
sponsored links
Mielõtt e bejegyzést megírtam volna megnéztem egy picit a neten ha van e ilyen recept, hogy ne kelljen szégyenkezzek a székelyek elõtt, amiatt, hogy reformáltam a székelykáposzta receptjét. Na de nem bántam meg, nagyon finomra sikerült és a pár maradék cherry paradicsommal az esztétikai értékén is sikerült javítanom.
Hozzávalók: 500 g disznóhús, 2 hagyma, olaj, só, bors, pirospaprika és örölt paprikakrém, 1 kg friss káposzta, paradicsomlé, esetleg cherry paradicsom, kapor, csombord.
Elõszõr a pörkölt elkészítéséhez fogunk hozzá, a szokásos módon. Míg fõ a hús, addig a káposztát legyaluljuk, enyhén besózzuk, majd állni hagyjuk. Amikor majdnem kész lett a pörkölt, hozzáadjuk a levétõl kicsavart káposztát, ízesítjük apróra ...