Székelykáposzta

2012-11-17

sponsored links


Nagyjából a Jókai bablevessel egy idõben készítettem még pár hete ezt a székelykáposztát. Ha el is felejtettem volna, a képekre ránézve eszembe jutott volna, ugyanis ebbe fõztem bele a bableveshez használt füstölt oldalas felét.

Én nem tudom elképzelni a savanyú káposztás ételeket valamilyen füstölt hús nélkül. A töltött káposztába több félét is szoktam tenni, mikor mi van itthon. De az erdélyi rakottkáposzta sem lenne az igazi valamilyen jó féle csípõs kolbász és szalonna nélkül. Lehet, hogy a székelykáposztába elég lenne a pörkölt, de ártani nem árt, ha van benne más is.

Karácsonykor mindig van töltött káposzta az ünnepi asztalon. Anyukám az utóbbi években egyszerre két félét is szokott készíteni, hogy legyen mibõl válogatni. Szerencsére ez egy olyan étel, hogy nem probléma, ha nem fogy el azonnal, mert sokáig eláll és ugye a mondás is úgy tartja - ha egy kapcsolat újrakezdésérõl ...

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2012/11/szekel...

sponsored links

Keres?s