Székelykáposzta

2014-02-17

sponsored links

Hozzávalók:
  • 500 g sertéscomb
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3-4 dl tejföl
  • 1 nagy hagyma
  • olaj
  • só 
  • õrölt bors
  • paprika
Elkészítés:
  1. A hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. 
  2. Hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst, fûszerezzük, kevés vizet öntünk rá és fedõvel lefedve félig készre pároljuk.
  3. A savanyú káposztát kicsit kimossuk, kinyomkodjuk és a húshoz adjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Idõnként megkavarjuk, közben a vizet pótoljuk, ha szükséges.
  4. Addig fõzzük, amíg a hús és a káposzta is megpuhul.
  5. Hozzáadjuk a tejfölt és még egyszer felforraljuk. (Ellenõrizzük a fûszerezést!)



Megjegyzések, tapasztalatok:
- Én nem szeretem a zsíros húsokat, ezért készítem sertéscombbal. Aki szereti, annak így nem lesz az igazi.
- Van aki lisztes, tejfölös habarással készíti a székelykáposztát, szerintem a liszt fölösleges.
- Nekem háromszoros is pótolnom kellett a vizet, mire megpuhult a hús és a káposzta.
- Készíthetjük teljesen tejfölmentesen, mi azt egyszerûen káposztás húsnak hívjuk. Ebben az esetben szoktunk rizst fõzni mellé, amit akár bele is keverünk, úgy is nagyon finom.


Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/02/szek...

sponsored links

Keres?s