Székelykáposzta
sponsored links
Hozzávalók:
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Én nem szeretem a zsíros húsokat, ezért készítem sertéscombbal. Aki szereti, annak így nem lesz az igazi.
- Van aki lisztes, tejfölös habarással készíti a székelykáposztát, szerintem a liszt fölösleges.
- Nekem háromszoros is pótolnom kellett a vizet, mire megpuhult a hús és a káposzta.
- Készíthetjük teljesen tejfölmentesen, mi azt egyszerûen káposztás húsnak hívjuk. Ebben az esetben szoktunk rizst fõzni mellé, amit akár bele is keverünk, úgy is nagyon finom.
- 500 g sertéscomb
- 1 kg savanyú káposzta
- 3-4 dl tejföl
- 1 nagy hagyma
- olaj
- só
- õrölt bors
- paprika
- A hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst, fûszerezzük, kevés vizet öntünk rá és fedõvel lefedve félig készre pároljuk.
- A savanyú káposztát kicsit kimossuk, kinyomkodjuk és a húshoz adjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Idõnként megkavarjuk, közben a vizet pótoljuk, ha szükséges.
- Addig fõzzük, amíg a hús és a káposzta is megpuhul.
- Hozzáadjuk a tejfölt és még egyszer felforraljuk. (Ellenõrizzük a fûszerezést!)
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Én nem szeretem a zsíros húsokat, ezért készítem sertéscombbal. Aki szereti, annak így nem lesz az igazi.
- Van aki lisztes, tejfölös habarással készíti a székelykáposztát, szerintem a liszt fölösleges.
- Nekem háromszoros is pótolnom kellett a vizet, mire megpuhult a hús és a káposzta.
- Készíthetjük teljesen tejfölmentesen, mi azt egyszerûen káposztás húsnak hívjuk. Ebben az esetben szoktunk rizst fõzni mellé, amit akár bele is keverünk, úgy is nagyon finom.