Székely és sváb kincseink - Wilhelm-Pék Bora könyvérõl
sponsored links
Bár a családi tûzhely mellett évtizedeken keresztül fõzött - olykor egyszerre négy generáció tagjaira is -, Wilhelm-Pék Bora egészen ötvenöt éves koráig nem gondolt arra, hogy a konyhában szerzett tapasztalatait leírja, másokkal megossza. Aztán 2009-ben fordulópont következett be az életében.
Ahogy mondja, kényszerû útelágazáshoz ért: egy szép szeptemberi napon szembesítették vele, hogy szklerózis multiplexben szenved. Az addig végzett munka elvesztése, a súlyos betegséggel való szembenézés és a tenni akarás vágya vezetett végül ahhoz az elhatározáshoz, hogy könyvet ír a fõzésrõl, mindarról, amit harminc év alatt a tûzhely mellett megtanult, megtapasztalt, kitalált és megalkotott.
"Fõzni az alkotás örömével" - áll a címben, ami rögtön jelzi, hogy a jogász végzettségû szerzõnek - aki egyébként sohasem foglalkozott hivatásszerûen szakácskodással -, különleges kapcsolata van a konyhai tudományokkal.
- Vallom, hogy minden étkezés fontos, soha vissza nem térõ élmény, és aki fõz, annak mindig azt is figyelembe kell vennie, hogy kinek készíti az ételt - végtelen szeretettel és lélekkel. Fontos, hogy tudjuk a titkot, amivel a legegyszerûbb ételeket a legnagyszerûbbekké tehetjük - mondja a ...