Székely-káposzta szalonnával, sertéshússal tejfölösen
sponsored links
Székely-káposzta szalonnával, sertéshússal tejfölösen
Sokféleképp készült káposzta receptjét tettem már fel. Különbözõ húsokkal, kolbásszal, borokkal. Ez most egy egyszerûbb verzió.
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 50 dkg savanyított káposzta
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt piros paprika
- õrölt kömény
- kakukkfû
- majoránna
- 1 db babérlevél
- 2 dl tejföl
- 1 kanál zsír
- 3 db chili díszítésnek
Elkészítés:
A hagymát aprítom, a szalonnát csíkokra, a húst kockára vágom.
Egy fazékban a zsíron megsütöm a szalonnát. Rádobom a húst fehéredésig sütöm. Fûszerezem, öntök rá vizet. Amikor a hús már félpuha, hozzákeverem a káposztát. Öntök rá még vizet. Lassú tûzön megfõzöm.
Amikor megfõtt keverek bele lisztes tejfölt. Felforralom.
Tálaláskor kanalazok rá még tejfölt, szórok rá pirospaprikát és rakok rá egy chilit. Rozskenyeret helyezek a tálcára.