Székely-káposzta light

2016-12-04

sponsored links


 
Jó is az a Székely-káposzta... Nevével ellentétben igazi magyar étel, nem hagyományos székely fogás, hanem Székely József egykori Pest megyei fõlevéltárnok, író, költõ találmánya. Paprikás-húsos-magyaros egytálétel. Szeretjük. 
   
Finom és tápláló, pikánsan savanykás, egyszerû de nagyszerû. De még jobb, ha emellett zsír- és szénhidrátszegény is. Fõzzük csirkemellbõl, tejföl helyett dúsítsuk kefirrel vagy íróval, és felejtsük el a lisztes sûrítést. És ne együnk hozzá kenyeret...
   
Így Karácsony közeledtével érdemes elõvenni ezt a káposztás receptet, ne hagyjuk ki az ünnepi menübõl.
 
Hozzávalók:
  • 2 kg csirkemellfilé
  • 1,5 kg savanyú káposzta (nálam most konzerv volt, E-betû mentes)
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db lilahagyma ...

Folytats a blogon ... magdikonyha.blogspot.com/2016/12/szek...

sponsored links

Keres?s