Székely-káposzta light
sponsored links
Jó is az a Székely-káposzta... Nevével ellentétben igazi magyar étel, nem hagyományos székely fogás, hanem Székely József egykori Pest megyei fõlevéltárnok, író, költõ találmánya. Paprikás-húsos-magyaros egytálétel. Szeretjük.
Finom és tápláló, pikánsan savanykás, egyszerû de nagyszerû. De még jobb, ha emellett zsír- és szénhidrátszegény is. Fõzzük csirkemellbõl, tejföl helyett dúsítsuk kefirrel vagy íróval, és felejtsük el a lisztes sûrítést. És ne együnk hozzá kenyeret...
Így Karácsony közeledtével érdemes elõvenni ezt a káposztás receptet, ne hagyjuk ki az ünnepi menübõl.
Hozzávalók:
- 2 kg csirkemellfilé
- 1,5 kg savanyú káposzta (nálam most konzerv volt, E-betû mentes)
- 1 fej fokhagyma
- 1 db lilahagyma ...