Székely húsgombóc (fitt)
sponsored links
"Ha az élet darált húst ad neked, csinálj belõle húsgombócokat!"
- Manóka
Mert nem kell lemondani a hagyományos ízekrõl és ételekrõl, csak megfelelõen kell elkészíteni õket
Hozzávalók: 1 fej hagyma, kb. 75 dkg darált hús (nálam vegyesen sertés és pulyka), 75 dkg savanyú káposzta, pirospaprika
Elõször begyúrtam a darált húst: sóval, borssal, fokhagymával, kevés õrölt cayenne borssal és pirospaprikával fûszereztem.
Majd 1 evõkanál kókuszzsíron egy fej kockára vágott vöröshagymát megpároltam, a tûzrõl levéve pirospaprikával megszórtam. Visszatettem a tûzhelyre, ekkor jöttek bele a gombócok, amiket alaposan megpirítottam. Amikor már jól megsültek a gombócok, jöhetett a savanyú káposzta. Nem öblítettem le elõtte, egy az egyben ment a serpenyõbe az egész. Belepte a gombócokat. Picit sóztam, borsoztam, felöntöttem 2 dl vízzel és nagyjából 45 perc alatt összefõztem az egészet. Köret nélkül, tejföl nélkül így magában ettem.