Százszorszépes citromos kekszek
sponsored links
Hozzávalók :
12,5 dkg vaj
2,5 dkg porcukor
1 db tojás
25 dkg liszt
1 db citrom leve
Százszorszépekhez :
10 dkg kész fehér fondant, a fondant készítése a linken található :))
10 dkg marcipánmassza ( Aldiban szoktam venni )
sárga ételfesték
baracklekvár
színes apró cukorkák
1 db kisebb és 1 db nagyobb virág kiszúró
Elkészítése :
A vajat a porcukorral habosra keverjük és lassan hozzá keverjük a tojást is.
Hozzákeverjük a liszt felét és a citromlevet, majd a többi liszttel már tésztává gyúrjuk össze.
Ha alaposan összegyúrtuk a tésztát akkor tegyük fóliába és rakjuk a hûtõbe 1- órára pihenni.
Sütõt elõmelegítjük 180-fokra, gáznál 2 fokozatra.
Pihentetés után a tésztát lisztes munkafelületen kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk és egy nagyobb kerek kiszúróval kiszúrjuk õket, majd szilikonos sütõpapíros tepsire rakjuk.
Elõmelegített sütõben kb 10-12 perc alatt készre sütjük.
Nagyon figyeljünk oda a sütésnél, mert nagyon könnyen megég !
Kisült kekszeket egy rácsra téve kihûtjük.
Közben elkészítjük a fondant és összegyúrjuk a készen vásárolt marcipánmasszával.
Megfelezzük és az egyiket világossárgára színezzük.
Minden keksz tetejét ecsettel lekenjük felmelegített lekvárral.
Kinyújtjuk a marcipánunkat porcukros felületen kb 2 mm vastagságúra és százszorszép kiszúróval kiszúrjuk õket.
Szúrunk egy nagyot és egy kicsit, majd a nagyot rakjuk elõször a kekszre és erre rakjuk a kicsi százszorszépet.
A közepét is lekenjük lekvárral és beszórjuk színes cukorral.
Ezzel a technikával elkészítjük a többi kekszeket is.
Átlátszó fóliával lefedjük a kekszeket, hogy ne száradjanak ki.
Fázisfotók :
Ui : Ha nincs százszorszép kiszúrónk , használjunk margaréta, vagy valamilyen virág alakú kiszúrót, csak legyen belõle 2 db , egy kicsi és egy nagy, majd a kekszek kiszúrásánál figyeljünk oda, hogy akkora kört szúrjuk ki amekkora a nagyobb kiszúrónk !
A recept forrása : Süteménydíszítés 9.-es száma