Szárított petrezselyemzöld
sponsored links
Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, mindig jobb az, ha az ember lánya saját maga tud eltenni a családnak dolgokat a téli hónapokra, mintha valahol megvásárolná azt készen.
Fiatalabb koromban még én sem tulajdonítottam nagyobb jelentõséget ennek a ténynek, mostanra viszont már annál inkább. Az utóbbi 4-5 évben egyre több és több mindent próbálok bespájzolni, vagy a készen vett helyett inkább saját magam elkészíteni.
Így van ez a petrezselyemzöld esetében is, amit eddig csak kis csokrokba kötve, zacskóba sorakoztatva a fagyasztóban tároltam el azokra az idõkre, amikor nem lehet a kertbõl frissen szedni. Viszont olyankor is szívesen megenne a család egy jó kis petrezselymes burgonyát, vagy egy fasírtot, amiben jó sok apróra vágott petrezselyemzöld van.
Idén jött egy plusz ötlet, így már nem csak a fagyasztóba került ebbõl a finom illatú remek fûszernövénybõl, hanem a leveleit lecsipkedve, megszárítva, és összemorzsolva kis csavaros üvegekbe is tartalékoltam belõle.
Aki szeretné így tárolni, semmi mást nem kell tennie, csak leszedni néhány tálcára való ...