Szárított gombás hagymaleves
sponsored links
Ez a leves ennek a mintájára készült, ezúttal azonban szárított gomba állt rendelkezésre, így több lett benne a hagyma. A gomba íz azonban így talán mégis intenzívebb lett, nagyob finom az egész összességében. Az egyetlen bosszantó dolog az volt, hogy hiába mostam át, aztán pedig áztattam be és nagyon óvatosan az áztatólé alját nem használtam fel, mégis recsegett-ropogott a fogunk alatt valami. Homok talán csaknem, mert ennyi akkor sem maradhatott volna rajta, benne, ha a Szaharában termesztik. Vajon a spórák lehettek? Vagy mi?
2,5 dkg (egy maréknyi) szárított erdei gombát átmostam,majd forróvízbe beáztattam. Közben
4 kisebb fej (kb 25 dkg) hagymát durva kockákra vágtam és
kevés vajon üvegesre pároltam.
Sóztam, borsoztam, tettem még bele
kakukkfüvet és petrezselymet, majd hozzáadtam a ...